Het waterrijke Nederland wordt gekenmerkt door de veel kades en oevers. Veel binnenstedelijke kades zijn echter meer dan 100 jaar oud. Door intensiever gebruik en een toenemende belasting op de kade is de huidige staat van de kadeconstructie vaak onbekend. Wat kunnen de kades nog aan? Wat zijn de risico’s voor de omgeving en de stedelijke ontwikkeling? En hoe kunnen we de kademuren klaar maken voor de toekomst? Wij geven antwoord op deze vragen.

Achtergrond

Het waterrijke Nederland wordt gekenmerkt door de veel kades en oevers. Veel binnenstedelijke kades zijn echter meer dan 100 jaar oud. Door intensiever gebruik en een toenemende belasting op de kade is de huidige staat van de kadeconstructie vaak onbekend. Wat kunnen de kades nog aan? Wat zijn de risico’s voor de omgeving en de stedelijke ontwikkeling? En hoe kunnen we de kademuren klaar maken voor de toekomst? Sinds 2013 werkt Damsteegt succesvol samen met de Beens Groep in de combinatie Stadsmuren B.V. aan het herstel van de binnenstedelijke kademuren aan de Oudegracht in Utrecht. Een prachtig stukje werk.

Reconstructie kademuren Oudegracht Utrecht Damsteegt
Vervangen kademuren Utrecht Damsteegt

Omgevingsaspecten

Vaak weten we niet, of slechts gedeeltelijk, wat zich allemaal onder de waterlijn bevindt. Dit geeft een grote technische uitdaging. Deze uitdaging wordt alleen maar versterkt door de dynamiek van de omgeving. Een vloot aan rondvaartboten passeert dagelijks de werkplek. De langs het water gesitueerde horeca floreert in de zomer. En er zijn tal van monumentale woningen.

In de voorbereiding en de uitvoering hebben wij oog voor de omgeving. We minimaliseren de hinder  voor de omwonenden, publiek en andere belanghebbenden door een bewezen aanpak.

Innovatie

Mede dankzij continue innovatie is project ‘Reconstructie lage walmuren Oudegracht te Utrecht’ zo succesvol.  Zo hebben wij onder andere met oog voor de beperkte ruimte in de binnenstad een maatwerk hefponton ontwikkeld en de bouwmethode verfijnd. Maar de innovatie zit ook vaak in kleine dingen.

Het belangrijkste is echter het team. Een groep ervaren en gemotiveerde mensen zet zich dagelijks in volle overtuiging in om u te ontzorgen.

Vervangen kademuren Utrecht Damsteegt

Benieuwd hoe wij uw binnenstedelijke kademuren vervangen?

Neem contact met ons op via het onderstaande formulier of bel ons.

De complexe opgave voor het vervangen van uw kademuren is bij ons in goede handen. 

We maken graag kennis

Maak een vrijblijvende afspraak

 

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Contactgegevens

Aannemersbedrijf Damsteegt B.V.
Duurzaamheidsring 320
4231 EX Meerkerk

Email:
info@damsteegtwaterwerken.nl

0183 359 027