Damsteegt adviseert, produceert en innoveert voor nu, maar ook voor de toekomst. Dat vinden we belangrijk en doen we al jaren. Op deze manier geven we materiaal waarde en behouden we kwaliteit. En dat is ook nodig: we hebben tenslotte maar één aarde met haar capaciteiten en grenzen. De honger naar grondstoffen neemt in de bouwwereld toe, terwijl de hoeveelheid afneemt. Dit vraagt om een circulaire aanpak. Wij begrijpen dit en handelen daar ook naar. 

Wat zijn de doelstellingen van Damsteegt op het gebied van circulariteit?


Al jaren houden we ons bezig met circulariteit. We blijven leren, ontwikkelen en verbeteren. Daarom hebben we drie strategische doelstellingen geformuleerd:

  • Bestaande grondstoffen en producten hoogwaardig benutten. Dit doen we door producten efficiënter te fabriceren en afval te minimaliseren. Maar ook door producten, of productonderdelen, te repareren en te hergebruiken.
  • Waar nieuwe grondstoffen nodig zijn, worden fossiele, kritieke en niet duurzaam geproduceerde grondstoffen vervangen door duurzaam geproduceerde, hernieuwbare en algemeen beschikbare grondstoffen;
  • Damsteegt ontwikkelt nieuwe productiemethodes, ontwerpt nieuwe producten met circulaire ontwerpprincipes en denkt bij elk nieuw project na over de circulaire mogelijkheden.

 

Met de gehele sector waarin we opereren zijn we aan het ontdekken hoe we het best invulling kunnen geven aan de circulaire ambities. Het gaat tenslotte iedereen aan. Wij willen hierin voorop lopen. Daarom komen we graag met u in gesprek. Want samen komen we verder.

Door de continue ontwikkeling kunnen onze inzichten ook veranderen. De inhoud van de website verandert daar in mee. 

Circulaire brug Amersfoort door Damsteegt

Wat betekent dit?

De circulaire gedachte vindt u terug in alle disciplines binnen onze organisatie. We adviseren u graag over de mogelijkheden van hergebruik binnen een bepaald project of gebied. Of maken een praktisch toepasbaar circulair ontwerp met minimaal grondstof-en energieverbruik. Maar we kunnen ook door duurzame maatregelen de levensduur van bestaande objecten verlengen. De afgelopen jaren hebben we ook diverse projecten gerealiseerd waarbij we bestaande objecten verwijderen en op onze werkplaats daar weer een nieuw kunstwerk van maken. Dit doen we voor alle materialen die we toepassen: hout, staal, beton en composiet. Over deze materialen en het bijbehorende proces vertellen we u binnenkort graag meer in diverse blogartikelen.

Lees via de onderstaande button bijvoorbeeld alvast hoe we houten meerpalen een tweede leven geven.

Hergebruik van vrijkomend hout

Kennissessie circulariteit.

Wij komen graag in contact met opdrachtgevers, advies-en ingenieursbureau's om te brainstormen over circulaire projecten en praktische oplossingen. Samen komen we verder. Heeft u interesse om deel te nemen? Neem dan contact op via onderstaande button.

Kennissessie circulariteit  0183 201052

Circulaire brug Damsteegt
We maken graag kennis

Doorpraten over duurzaamheid?

Heeft u een vraagstuk rondom circulariteit of duurzaamheid? Door onze kennis en kunde kunnen wij u al bij de startfase van een proces adviseren en begeleiden. U kunt uw gegevens en vraag vermelden in onderstaand formulier of ons telefonisch bereiken op 0183 359 027

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Contactgegevens

Aannemersbedrijf Damsteegt B.V.
Duurzaamheidsring 320
4231 EX Meerkerk

Email:
info@damsteegtwaterwerken.nl

0183 359 027