West-Graftdijk

Vernieuwen beweegbare brug West-Graftdijk

In opdracht van gemeente Alkmaar, Stadswerk072, hebben wij een nieuwe ophaalbrug gerealiseerd in de Sluiskade te West-Graftdijk.
 
De ophaalbrug draagt bij aan de historische waarde en uitstraling van de achtergelegen haven. Tussen 1933 en 1975 heeft er altijd een ophaalbrug op deze locatie gestaan waarbij de scheepswerf in de haven veel profijt heeft gehad. In 1975 is de voormalig ophaalbrug vervangen door een rolbrug welke een teleurstelling was voor de omgeving. Omdat de rolbrug aan het einde van zijn levensduur was, heeft de gemeente Alkmaar besloten hier weer een karakteristieke ophaalbrug voor terug te plaatsen.
 
Wij hebben het gehele uitvoeringsontwerp, de productie en de montage van de ophaalbrug uitgevoerd. De ophaalbrug wordt handmatig, mechanisch aangedreven met behulp van een heugelstang en tandwielkast. De brug is gefundeerd op betonnen landhoofden en sluit aan op de nieuwe geasfalteerde toeritten.

Feiten & cijfers

Plaats
  • West-Graftdijk
Opdrachtgever
  • Stadswerk 072
Werkzaamheden
  • - Ontwerpen - Produceren - Monteren
Afmetingen

Wilt u meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met onze specialist.

0183 201067wheij@damsteegtwaterwerken.nl

Werner Heij
Werkvoorbereider
De verbinders van morgen

Bent u op zoek naar een vergelijkbare oplossing?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een bericht via de website of neem contact met ons op via de gegevens hiernaast. U kunt via onderstaand formulier ook direct een offerte aanvragen.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Contactgegevens

Aannemersbedrijf Damsteegt B.V.
Duurzaamheidsring 320
4231 EX Meerkerk

Email:
info@damsteegtwaterwerken.nl

0183 359 027