Zutphen

Renovatie Oude IJsselbrug te Zutphen

De Oude IJsselbrug in Zutphen heeft in 2018 een renovatie ondergaan waarbij de brug zeker voor de komende 15 jaar weer onderhoudsvrij is. Bij deze renovatie is onder andere de gehele boog- en hefconstructie geconserveerd, is het fietspad vervangen voor een duurzaam licht gewicht composiet fietspad en is het bewegingswerk van de hefbrug vervangen. Uniek aan het fietspad langs de brug is dat deze met 3 meter is verbreedt ten opzichte van de huidige situatie en hierdoor een fraai voetpad met uitzichtpunten is gerealiseerd.

Wij vertellen hieronder in 4 punten wat dit project zo bijzonder maakt.

1. Van opdracht tot oplevering binnen 10 maanden.

De werkzaamheden zijn volledig binnen planning gerealiseerd evenals de vooraf beschreven EMVI beloften. Het ontwerp- productie- en uitvoeringstraject hebben vanaf opdrachtdatum slechts 10 maanden in beslag genomen. Kritieke werkzaamheden in treinvrije periodes zijn goed volbracht wegens efficiënte plannings- en voorbereidingsprocessen.

2. Geen hinder voor fiets- en voetgangers

Er zijn veel maatregelen getroffen om fiets- en voetgangers ten alle tijden doorgang te geven over de brug. Zo hebben gedurende de gehele uitvoeringsperiode geen stremmingen voor fiets- voetgangers opgespeeld.

Feiten & cijfers

Plaats
  • Zutphen
Opdrachtgever
  • Gemeente Zutphen
Werkzaamheden
  • Engineering
  • Productie
  • Realisatie
  • Beheer & Onderhoud
Afmetingen

3. Het onmogelijke mogelijk maken

Een boogbrug met een eigen breedte van 8 meter en hier aan vast een uitkragend fietspad van 6,5 meter, dat is toch niet haalbaar? Door het toepassen van licht gewicht composiet dekken en een vakkundig ontwerpteam bleek dit wel het geval.

4. Inzet van bewoners

Vanwege betrokkenheid en inzet vanuit de bewoners uit Zutphen is een evenement opgezet waarbij burgers hebben bijgedragen in het conserveren van de brugconstructie.

Wilt u meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met onze specialist.

0183 201067WHEIJ@DAMSTEEGTWATERWERKEN.NL

Werner Heij
Werkvoorbereider
De verbinders van morgen

Bent u op zoek naar een vergelijkbare oplossing?

We komen graag met u in contact. Stuur ons een bericht via de website of neem contact met ons op via de gegevens hiernaast.

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Contactgegevens

Aannemersbedrijf Damsteegt B.V.
Duurzaamheidsring 320
4231 EX Meerkerk

Email:
info@damsteegtwaterwerken.nl

0183 359 027